Contractul pentru măsuri care să scadă poluarea în București a fost atribuit. Una dintre firme a făcut proiecte și în Londra și Dublin

Data actualizării: Data publicării:
poluare bucuresti
Primăria Capitalei a atribuit recent contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Nicușor Dan a anunțat, marți, că Primăria Capitalei a atribuit recent contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București unui consorțiu de 4 firme. Potrivit edilului, una dintre ele a realizat evaluarea calității aerului și proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului și pentru Londra și Dublin.

"În urma unei licitații publice, am atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București, unui consorțiu de 4 firme. Dintre acestea, Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calității aerului și proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului pentru, printre altele, Londra, dar și pentru capitala Irlandei, Dublin, precum și la nivelul întregii Republici Irlanda", a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

"Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni și presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în București (principalii poluanți) și a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)", a mai transmis edilul Capitalei.

Potrivit Agerpres, pe data de 24 septembrie 2021, Primăria Capitalei anunţa o licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţă tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în municipiul Bucureşti. Contractul avea o valoare totală estimată de 1.750.000 lei.

Anterior, Nicușor Dan spunea că Bucureştiul are restanţe pe mediu şi că este necesar un studiu care să indice care sunt principalii poluatori.

"Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului. În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, a fost în consultare publică şi lansăm chiar săptămâna aceasta o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului. Înainte de a elabora planul de măsuri prin care să îmbunătăţim calitatea aerului, avem nevoie de un studiu care să ne spună care sunt principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti", spunea atunci Nicuşor Dan.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri