Video CTP, despre purtarea măștii la guvern: Ce să înțeleagă cetățenii? Că Orban și Vela sunt niște eroi sau sunt niște iresponsabili?

Data actualizării: Data publicării:
masti guvern orban

Faptul că prim-ministrul Ludovic Orban nu a purtat mască sanitară în ședința de guvern de astăzi este o greșeală de comunicare, este de părere Cristian Tudor Popescu. Gazetarul a spus, la Digi24, că „cel mai important în aceste momente în materie de comunicare este unitatea de acțiune” și că oamenii „așteaptă o linie de comportament de la Guvern”, iar nepurtarea măștii de către premier și ministrul de Interne transmit oamenilor un anumit mesaj.

„Acest lucru nu îl decidem noi, cetățenii (dacă mască sanitară este utilă - n. red), îl decid autoritățile medicale, autoritățile MAI, guvernul în ultimă instanță. Ori tocmai guvernul, dacă ne uităm la aceste imagini, domnul Orban nu poartă nici mască și nici mânuși. Majoritatea miniștrilor poartă mască și mânuși cu excepția domnilor Vela și Bode, de la Transporturi. Eu am sesizat trei persoane: premierul, domnul Vela, domnul Bode, care nu poartă mască și mânuși și ceilalți poartă cu toții. Ce mesaj iau din asta cetățenii? Ce să înțeleagă? E vorba aici de a acționa toată lumea concertat. De a acționa împreună în același fel. Ce să înțeleagă cetățenii? Că Orban și Vela sunt niște eroi sau sunt niște iresponsabili? Pentru că nu au, aici, mască.

Acești oameni transmit cetățenilor un mesaj. Toată țara a văzut această ședință de guvern. Și lucrul cel mai important în aceste momente în materie de comunicare este unitatea de acțiune. Pentru ca oamenii să aibă încredere în Guvernul României, în cei care ne conduc acum, trebuie să vadă de acolo o unitate de acțiune, în primul rând. Ce unitate ne arată această imagine? Și domnul Vela stă foarte aproape de cel din stânga și din dreapta lui și nu poartă niciun fel de mască. Păi atunci ce să zică oamenii, «păi dacă ăștia nu poartă, hai dom’le că ăștia ne păcălesc. Masca aia e doar de formă».

Oamenii sunt și așa destul de stresați, panicați, mulți dintre ei, și derutați. Așteaptă să primească o linie de comportament de la cine? De la Guvern. Și nu e vorba doar de gesturi, cum sunt aici nepurtarea măștii și mânușilor de către premier, în primul rând.  În vreme ce au loc acum, e un întreg scandal în poliție cu un șef care le-a cerut polițiștilor să se ducă la intervenție, deci la contactul cu publicul, pe străzi, cum sunt acum atâția polițiști, să se ducă fără mască și fără mânuși. Astea sunt păstrate, aici vine momentul de beznă a minții, numai pentru cazurile când știu sigur că au de-a face cu o persoană infectată. Ei, cum poți să fii atât de imbecil? De unde să știe polițistul asta? Și în aceste condiții avem gestul domnului Orban.

Însă, nu e vorba numai de gesturi. Ceea ce a făcut tot domnul Orban, premier, domnul Orban la întrebarea unui gazetar răspunde «9 luni...! 9 luni pentru amânarea ratelor de credit la bănci? Hai să fim serioși! Băncile nu pot fi decapitalizate, ele sunt esențiale pentru economie, nu se poate». Da, de acord, bine. După care, se vine cu formula până la 9 luni, pe care ne-a comunicat-o domnul Cîțu”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri