CTP: În România există cineva care se pregătește de război acum: partidul AUR

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu. Foto: Captură video

Cristian Tudor Popescu a criticat, la Digi24, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, precum petarde și artificii. „Este evident, ne pregătim de război. Sau poate că domnii de la AUR au nevoie de materialele astea ca să se ducă în următoarea instituție pe care să o ia cu asalt,” spune gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: În România există cineva care se pregătește de război acum. Da, există pregătiri de război și în România. Partidul AUR sau, mă rog, formațiune, ce este. Au un proiect de lege acum pentru ca cetățenii să poată să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, în speță petarde, și alte materiale explozive. De ce? Păi este evident, ne pregătim de război. Sau poate că domnii de la AUR au nevoie de materialele astea, să le dea voie legea să se ducă cu o sută de kile de materiale d-astea, petarde și alte materiale explozive, să se ducă în următoarea instituție pe care să o ia cu asalt. Că ei așa au, au un tic nervos, din când în când se mai năpustesc asupra unui minister, asupra unei primării și asediază, sau asaltează, dau buzna acolo, dau năvală și probabil că se pregătesc acum să dea cu petarde și cu alte alea când intră în instituție. Deci există pregătiri de război și indivizii ăștia, creaturile astea de la AUR fac... persoanele acestea înaintează o astfel de lege în condițiile în care și de acest revelion au murit atâtea și atâtea păsări. Știți, pasărea moare, cade din aer când dai cu nenorocirile alea de... se aud pocniturile alea infernale. Câinii și pisicile fac atac de panică, fac infarct, o iau la fugă, se pierd, nu se mai întorc. Asta se întâmplă cu bietele animale. Există o petiție cu zeci de mii de susținători depusă acum să înceteze cu nenorocirea asta, cu petardele astea. Și domnii de la AUR vin cu proiect de lege. Patrioți, se pregătesc de război.

AUR vrea să elimine restricțiile pentru materialele pirotehnice

Un proiect de lege AUR prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, precum petarde și artificii. Copreședintele AUR George Simon, alături de alți deputați ai acestui partid, Antonio Andrușceac, Georgel Badiu, Raisa Enachi, Dumitrina Mirea și Silviu Păunescu, cer să fie eliminate o mare parte din restricțiile impuse accesului populației la petarde și artificii.

Parlamentarii AUR invocă faptul că directiva europeană care reglementează accesul și folosirea materialelor pirotehnice a fost transpusă în legislația națională cu restricții mai dure decât în directivă. „Din practică s-a putut observa că aceste măsuri restrictive nu se justifică în contextul concret al ţării noastre, fiind oportun să se adopte în mod fidel regimul propus de directiva amintită în ceea ce priveşte accesul publicului larg la anumite categorii de articole pirotehnice, din perspectiva limitelor de vârstă şi a categoriilor de articole pirotehnice”, scrie în expunerea de motive.

Proiectul a fost depus la scurt timp după ce o petiție online privind interzicerea petardelor și artificiilor a strâns aproape 60.000 de semnături, inițiatorii invocând pericolul reprezentat de petarde, disconfortul fonic, dar și stresul provocat animalelor de companie.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri