Cum s-a descoperit că unii șoferi de autobuz din Timișoara furau 10% din combustibil. "Sunt filmări, sunt probe"

Data actualizării: Data publicării:
autobuz
10% din combustibilul cumpărat lunar de firma de transport public din Timișoara ar fi fost furat. FOTO: Captură Digi24

10% din combustibilul cumpărat lunar de firma de transport public din Timișoara ar fi fost furat. Este concluzia la care au ajuns autoritățile, după ce în fiecare mijloc de transport au fost instalate dispozitive care arată în timp real consumul și situația carburantului din rezervor. Angajații prinși la furat au fost concediați. 

Autobuzele din Timișoara au sisteme GPS care arată consumul în timp real, dar și cantitatea de motorină din rezervor. De la montarea acestor dispozitive, consumul a scăzut.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: "Deja constatăm doar după câteva luni că avem un consum per kilometru de până la 10% mai puțin, adică peste 55.000 de litri."

Numai că economia nu vine în urma conducerii preventive, ci pentru că angajații nu mai pot sustrage combustibilul din autobuze așa cum făceau înainte.

Constantin Cocheci, directorul Societății de Transport Public Timișoara: "Nu este o necunoscută, sunt filmări, sunt de toate, sunt probe, nu vorbim din auzite și lucrul se vede și acum din aceste economii."

În doar câteva luni, angajații ar fi furat combustibil în valoare de peste 360.000 de lei.

Ce spun oamenii întrebați despre această situație:

"Oamenii au standarde morale foarte scăzute și atunci nu mă miră."

 "O să fie un procentaj de oameni care se gândesc care o să se gândească să mai facă asta în viitor."

"Nu mă miră. Pentru că asta suntem noi ca popor, ori pomanagii, ori hoți."

Cinci angajați prinși la furat de motorină au fost dați afară. Societatea de Transport din Timișoara are datorii în valoare de peste 100 de milioane de lei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri