Cum se scuză polițiștii din Dâmbovița după explozia din Crevedia: Nu am primit nicio sesizare că ar fi ceva în neregulă

Data publicării:
explozia din crevedia
Polițiștii din Dâmbovița spun că nu au primit, în ultimii trei ani, sesizări, petiții sau informări de la cetățeni sau alte instituții despre activitatea din zona stației de GPL din Crevedia. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Polițiștii din Dâmbovița spun că nu au primit, în ultimii trei ani, sesizări, petiții sau informări de la cetățeni sau alte instituții despre activitatea din zona stației de GPL din Crevedia, unde au avut loc două explozii.

„Începând din anul 2020 și până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, nu au fost înregistrate sesizări, petiții, informări sau audiențe de la cetățeni sau alte instituții, referitoare la activitatea desfășurată la imobilul unde s-a produs tragicul eveniment din localitatea Crevedia”, a transmis IPJ Dâmbovița, într-un comunicat.

IPJ mai spune că nu se confirmă afirmațiile referitoare la utilizarea unei autospeciale de poliție neinscripționată, în apropierea producerii evenimentului din Crevedia.

„De asemenea, încă din anul 2022, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a dispus ca aparatele folosite pentru măsurarea vitezei de deplasare și supraveghere a traficului rutier să fie utilizate doar din autospecialele de poliție inscripționate, astfel că nu se confirmă afirmațiile referitoare la faptul că o autospecială neinscripționată ar fi acționat în proximitatea imobilului, din localitatea Crevedia”, mai transmite Inspectoratul.

O femeie din Crevedia a declarat că toată lumea știa că stația GPL funcționa ilegal

O femeie din Crevedia a declarat, luni dimineață, că toată lumea știa că stația GPL unde au avut loc exploziile de sâmbătă funcționa ilegal și că acolo descărcau și ziua, și noaptea. Ea a afirmat că localnicii se temeau că la un moment dat ar putea avea loc o explozie.

„Nu știu dacă primarul a știut că funcționează ilegal. Localnicii știau, descărcau și ziua, și noaptea. Știam că nu mai aveau autorizație, dar ce puteam noi face dacă patronul are așa bani mulți. Ne-am gândit că se va întâmpla asta”, a declarat femeia, care a povestit că are un nepot internat în spital, în Târgoviște, în urma exploziei.

Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri