Cum vor fi cheltuiți banii bucureștenilor în 2020. Cele mai mari sume merg la plata salariilor

Data publicării:
foto 8 gabriela firea foto pmb
Foto: Primaria Capitalei

Primăria Capitalei are la dispoziție mai bine de 10 miliarde de lei pentru 2020. Cei mai mulți bani se duc pe plata salariilor, iar pe locul al doilea stau termoficarea și transportul public. Deocamdată, bugetul este la stadiul de proiect și urmează să fie bătut în cuie într-o ședință cu toți consilierii generali.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul municipalității, subvențiile pentru termoficare și transport public sunt estimate la 1,64 miliarde de lei.

Cheltuielile de personal ar urma să constituie 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii.

Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este prevăzut un buget de 550 milioane lei. Pentru Administraţia Spitalelor - 421 milioane lei, pentru Administraţia Străzilor - 199 milioane lei, pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic - 173 milioane lei, pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic - 32,7 milioane lei. Din acesti bani, 10,4 milioane lei sunt pentru biserici,dar Catedrala Mântuirii Neamului nu primește niciun ban.

Pentru patinoarul Flamaropol se propune alocarea a 2 milioane lei, iar pentru Sala Polivalentă, 10 milioane de lei. 42 milioane de lei se dau pentru pistele de biciclete.

83,9 milioane lei vor merge la reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe şoseaua Pantelimon. Pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză se propune alocarea a 41 milioane lei, pentru Prelungirea Ghencea-Domnești - 50 milioane lei, iar pentru Pasajul de la Doamna Ghica se propune alocarea a 75 milioane lei.

Pentru achiziţionarea autobuzelor electrice şi a tramvaielor, prin Programele din Fondul European de Dezvoltare Regională, sunt prevăzuţi în acest an 390 de milioane de lei, dintre care 245 de milioane de lei finanţare externă nerambursabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri