Cursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească se va preda şi în școlile din Belgia

Data publicării:
Ligia Deca în Belgia
Implementarea și organizarea proiectului LCCR sunt dezvoltate de Institutul Limbii Române (ILR) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Sursa foto: facebook

Cursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească (LCCR) se va preda şi în școlile din Belgia unde studiază copii de origine română, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pe o rețea de socializare.

”Încă un pas spre extinderea Cursului de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), în unități de învățământ din străinătate: am semnat, astăzi, alături de Ministrul-Președinte, domnul Pierre-Yves Jeholet, și de Ministrul Educației, doamna Caroline Désir, reprezentanți ai Guvernului Comunității franceze din Belgia, Carta de parteneriat între Ministerul Educației - România și Guvernul Comunității franceze din Belgia privind implementarea Programului de Deschidere către Limbi și Culturi, pentru perioada 2023-2028.”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cursul se va desfăşura în unităţi de învăţământ din Comunitatea franceză din Belgia, în care studiază copii de origine română. Ministrul Educației precizează că este un curs care se adresează atât preşcolarilor, cât şi elevilor din clasele I-XII, fiind oferit gratuit, dacă este solicitat de părinții copiilor doritori.

Proiectul include şi cursuri de deschidere către interculturalitate, care se desfăşoară cu elevii întregii clase, fiind susţinute de către profesorul român în parteneriat cu profesorul titular.

"Voi face toate eforturile pentru ca seria încheierii de tratate bilaterale să continue, pentru implementarea în cât mai multe unități de învățământ din străinătate a Cursului de limbă, cultură și civilizație românească. Oriunde s-ar afla, copiii români au nevoie să-și păstreze rădăcinile și să simtă apropierea de țara în care s-au născut!", a mai scris Ligia Deca pe rețeaua de socializare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri