Sari la conținut
News Alert

Deputatul PSD Andreea Cosma, la DNA Ploieşti, ca martor într-un dosar care îl vizează pe procurorul Mircea Negulescu

Deputatul PSD Andreea Cosma s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Ploieşti, unde a fost citată ca martor într-un dosar care îl vizează pe fostul procuror al acestei structuri Mircea Negulescu, suspendat după ce în spaţiul public au apărut înregistrări în care el discuta despre dosare cu soţia unui inculpat, relatează News.ro.

Andreea Cosma_INQUAM_Octav_Ganea

Andreea Cosma, deputat PSD de Prahova

La intrarea în sediul DNA, Andreea Cosma a spus că a fost citată ca martor într-un dosar care îl vizează pe procurorul Mircea Negulescu. Ea a precizat că vineri şi fratele său, fostul deputat PSD Vlad Cosma, a dat declaraţii de martor în această speţă.

Andreea Cosma este fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma. Aflată la primul mandat de parlamentar, aceasta a vorbit, în urmă cu aproape două săptămâni, la Antena 3, despre presiunile pe care procurorul Negulescu le exercita asupra ei.

”Negulescu a început să îmi dea mesaje începând cu luna aprilie, pentru că între timp a început dosarul tătului şi fratelui meu, dosar făcut de el şi început de el. A mai făcut o presiune pentru a-mi arăta cât e de puternic, prin luna martie. Atunci mi-a făcut o plângere penală, ca să îmi poată da control judiciar. Ulterior mi-a spus că mi-a dat acest control judiciar pentru că era gelos.”, a declarat Andreea Cosma, la Antena 3

Ea a adăugat că mesajele au început la sfârşitul lunii aprilie 2014 şi au continuat până în februarie 2017, până în momentul când i-a făcut o reclamaţie la Comisia parlamentară a SRI.

”Obiectivul lui era să aibă o relaţie cu mine, să obţină nişte favoruri de la mine. Îmi facea avansuri sexuale. El s-a răzbunat pentru că eu nu i-am dat atenţie, a început acest dosar penal să îmi arate cât de puternic e(...) Nu aş fi putut să mă culc cu el pentru că el mi-a distrus tot, măcar demnitatea să nu mi-o distrugă.”, a susţinut Andreea Cosma.

Cosma a afirmat că procurorul Mircea Negulescu îi ţintea pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

”Îmi povestea permanent de dl Sebastian Ghiţă. O să-l ard pe Ghiţă, o să-l fac pe Ghiţă, ţelul lui devenise Ghiţă, pentru că i se părea că e puternic, iar el era frustrat. A prins puteri a văzut că ţin toate astea, apoi îl voia pe Ponta”, a susţinut Andreea Cosma.

Tatăl Andreei Cosma este condamnat la opt ani de închisoare, iar fratele acesteia la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA Ploieşti. Cei doi au contestat sentinţa, iar dosarul încă se judecă.