Video Sute de turiști germani au rămas cu mașinile blocate pe un drum forestier afectat de ploile abundente

Data actualizării: Data publicării:
masini blocate
Sursă foto: IGAv

ACTUALIZARE Sute de turiști germani, veniți într-o expediție în țara noastră, au rămas cu mașinile blocate, marți, pe drumul care face legătura între Câmpul lui Neag și Herculane, afectat de ploile abundente, potrivit surselor Digi24. Într-o postare pe Facebook, Salvamont România anunța că e vorba despre 110 mașini în care s-ar afla peste 200 de persoane. Un elicopter a fost trimis în zonă după ce a fost făcut apelul la 112, transmite ISU Hunedoara. 

Drumul care face legătură între Câmpul lui Neag și Herculane este asfaltat doar câțiva kilometri, restul fiind o porțiune de zeci de kilometri de drum forestier. 

„Elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A - tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța blocarea unui convoi format din mai multe autoturisme”, transmite ISU Hunedoara.

„Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj și ISU Hunedoara, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane. Facem precizarea că zona este una fără semnal gsm, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate. În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale”, precizează sursa citată.

Știrea inițială

Un număr de 110 maşini în care se află peste 200 de persoane au rămas blocate, marţi seară, pe drumul care face legătură între Câmpul lui Neag și Herculane, a anunțat Salvamont România, într-o postare pe Facebook. Echipe de salvatori, pompieri şi drumari intervin la faţa locului.

„Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont. Salvamontiştii din judeţele Gorj si Caraş Severin au fost alertaţi cu privire la existenta unor maşini blocate pe şoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane - Caraş Severin. Nimic spectaculos păna aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost maşini şi oameni blocaţi, dar acum situaţia întrece orice închipuire, este vorba de 110 maşini şi peste 200 de persoane”, a anunţat Salvamont România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Persoanele blocate pe acest tronson nu au probleme medicale, însă drumul este blocat de o cădere de pietre de pe versant. „Cei din maşini nu au probleme medicale, dar, cu siguranţă, ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanţi şi au blocat o porţiune de drum întrerupând coloana de maşini. Informaţiile sunt încă incerte şi, se pare ca, pietre căzute datorita ploii, au blocat drumul sau chiar au lovit maşini”, mai transmite Salvamont.

Echipaje de la Salvamont se îndreaptă spre zona în care maşinile sunt blocate. „Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de maşini ce se întinde pe aproximativ 30 de km şi va încerca să intervină în caz ca se anunţă vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane şi dinspre Hunedoara”, a mai precizat Salvamont.

Şi pompierii se îndreaptă spre locul în care maşinile sunt blocate, scrie News.ro. „Autoturisme posibil blocate pe DN 66A, zona Câmpu lui Neag. Din cadrul Detasamentului de Pompieri Petroşani a plecat spre zona indicată un echipaj de pompieri, în recunoaştere. A fost anunţat Salvamont Hunedoara şi Drumuri Naţionale”, a transmis ISU Hunedoara.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri