Video Diluant și lichid de parbriz scoase la vânzare pe post de spirt. Măsurile luate de Poliția Română

Data publicării:
parbriz

Poliția Română a intensificat activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice acestei perioade Astfel, au fost descoperite persoane care vindeau lichid de parbriz în sticle cu etichete de spirt. În urma perchezițiilor, politiştii au mai descoperit și multe sticle care conţineau o substanță cu miros de diluant, dar care aveau etichete de spirt și urmau să fie vândute ca atare.

Toate persoane vizate de această acţiune au dosare penale pentru substituirea de alimente ori alte produse.

Poliţiştii din Prahova, Argeş şi Ilfov au făcut mai multe percheziţii la cei care încearcă să profite de epidemia de coronavirus. Ei puneau etichete cu spirt pe sticle de 500 de ml care conţineau lichid de parbriz sau diluant.

În locuinţele suspecţilor, poliţiştii au descoperit aproape 3.000 de sticle care conţineau diluant şi alte 50 de sticle care conţineau lichid de parbriz deşi aveau etichete de spirt medicinal. în acelaşi timp, au fost găsite 244 de pet-uri cu lichid pentru parbriz.

3 dosare penale au fost deschise tuturor persoanelor care au vrut să vândă aceste sticle care nu conţineau substanţe pentru dezinfecţie. În acelaşi timp, politiştii au dat amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comunicatul Poliției Române:

„În cooperare cu polițiști de combatere a criminalității organizate din cadrul B.C.C.O. București, Ploiești și Pitești, s-a acționat pentru identificarea și stabilirea legalității operațiunilor de comercializare desfășurate de mai multe persoane fizice și juridice din București și a județele Prahova, Argeș și Ilfov.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 și OUG 28/1999, în valoare totală de 15.000 de lei.

În continuarea investigațiilor, în această dimineață, 24 martie a.c., Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Prahova, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a verificat legalitatea activității comerciale a unei societăți, la un punct de lucru din Ploiești.

Polițiștii au mai efectuat 3 percheziții, în comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

Astfel, au mai fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri