Din 8 tramvaie noi, în Timișoara merg doar două. Director: Se întâmplă și din cauza vatmanilor, dar au și probleme tehnice

Data publicării:
Tramvai nou în Timișoara oprește în stație..
Din 8 tramvaie noi, în Timișoara merg doar două. Captură TV Digi24

Noile tramvaie din Timișoara, cumpărate cu fonduri europene, au devenit subiect de glume. După multă vreme în depozit, primul tramvai intrat în circulație a rămas blocat în mijlocul traseului. L-au urmat și celelalte. Așa că tramvaiele au făcut cale întoarsă în depozit.

Un astfel de tramvai a fost cumpărat de Primăria Timișoara cu 11 milioane de lei. Are sisteme inteligente de frânare, aer condiționat, încălzire în scaune și panouri interactive. Numai că, la primele curse, garniturile au rămas blocate pe șine. Călătorii se plâng pe rețelele de socializare că tramvaiele se strică în fiecare zi pe traseu.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Chiar dacă în acest moment, în Timișoara, sunt opt astfel de tramvaie ultramoderne, așa cum spune administrația, în oraș circulă doar două. Asta din cauza faptului că multe linii nu sunt reabilitate.

Călătorii se bucură că măcar garnitura are aer condiționat.

Femeie: Dacă se strică în fiecare zi înseamnă că a fost o investiție destul de nasoală.
Bărbat: Acum e la început, până ne obișnuim cu el. Cred că liniile, liniile îs de vină...

Patriciu Rușeț, director Societatea de Transport Public Timișoara: Din păcate, mai sunt și blocaje care se întâmplă și din cauza noastră, a societății, mai exact a vatmanilor, nu apasă butoanele la timp înainte să treacă pe sub încrucișări, dar mai sunt și probleme care țin de o problemă tehnică a tramvaiului.

Garniturile sunt în perioada de garanție, iar reprezentanții firmei din Turcia au venit în Timișoara să le verifice. Până când vor fi rezolvate aceste probleme, tramvaiele noi vor circula în regim de avarie.

Reporter: Mihai Vălușescu / Operator: Mihai Pop

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri