Directorul Apelor Române, despre prăbușirea versantului din Azuga: Riscul de inundații îl vom elimina până mâine seară

Data actualizării: Data publicării:
alunecare-teren-versant-azuga
Foto: Apele Române/Facebook

Încă nu se poate interveni pentru a se degaja obturația cursului de apă de la Azuga, după alunecarea de teren de pe un versant, a spus Erwin Molnar, directorul Administrației Naționale Apele Române, la Digi24.

„Echipele Apele Române sunt la fața locului, iar cu cei de la Romsilva încearcă să creeze un canal prin spatele gospodăriilor pentru a evita inundarea lor. În acest moment nu se poate interveni la degajarea obturației cursului de apă, pentru că nu avem siguranța că acest versant s-a stabilizat”, a spus Erwin Molnar, precizând că pentru stabilizarea versantului trebuie să intervină Ministerul Dezvoltării.

„Riscul de inundații îl vom elimina până cel târziu mâine seară”, a punctat el, menționând că intervin două echipe de la Apele Române.

„Vom lua legătura (cu Ministerul Dezvolătării - n.red.). În acest moment ne concentrăm pentru a crea acest canal, ca oamenii să se întoarcă la casele lor. Ulterior vom lua legătura cu cei care au această competență pentru a ne furniza această informație, dacă versantul s-a stabilizat și să intervenim la degajarea obturației”, a precizat Erwin Molnar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri