Discuția dintre un polițist român și o șoferiță: „Nu port centură pentru că mi-am pus silicoane. Nu se vede?”

Data actualizării: Data publicării:
politist rutiera

Un polițist de la Rutieră a avut un schimb inedit de replici cu o șoferiță pe care a oprit-o în trafic pentru că nu purta centura de siguranță. Discuția dintre cei doi a fost relatată de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook.

Tânăra oprită în trafic pentru că nu avea centura de siguranță a încercat să se apere spunându-i polițistului de la rutieră că și-a pus recent un implant cu silicon și nu poate purta centura. Cu această ocazie, MAI le-a amintit șoferilor care sunt situațiile în care ei și pasagerii pot face excepție de la obligativitatea purtării centurii de siguranță în trafic.

Iată postarea MAI:

„Dialog între un polițist, o șoferiță și el(pasager):
-Bună ziua! De ce nu purtați centura de siguranță?
-Pentru că mi-am pus silicoane.
-Aveți un certificat medical în acest sens?
-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?
-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtați centura în astfel de cazuri! Și domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?
-Ce vreți să insinuați? Ne luați la mișto...
-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!

Pentru a elimina toate discuțiile referitoare la portul centurii de siguranță, vă readucem aminte că sunt exceptate de la această obligație următorii:

- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învață să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfașurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menționată afecțiunea care contraindică purtarea centurii de siguranță.
ATENȚIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverințe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât și pentru medicul care a eliberat-o!”, transmite MAI.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri