Diurne mai mari pentru militarii din misiuni. MApN: Au crescut riscurile la care sunt supuși

Data publicării:
militari romani ftr
Foto: Forțele Terestre Române

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care stabilește creșterea diurnelor pentru personalul care participă la misiuni. Motivul: au crescut și riscurile de securitate din teatrele de operații, potrivit unui comunicat al MApN.

„În acest mod se vor pune în practică prevederile art. 26 din Legea nr. 121/2011 și se va asigura un tratament echitabil în acordarea drepturilor reglementate în proiect pentru toate categoriile de personal din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la aceleași tipuri de misiuni și operații sau la unele similare, în afara teritoriului statului român”, potrivit comunicatului.

Ministerul Apărării mai arată că aplicarea acestei Hotărâri de Guvern nu necesită alocarea unor sume suplimentare, deoarece fondurile se încadrează în limitele aprobate anual prin bugetele instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Conform noii HG, personalul participant la misiunile şi operaţiile de apărare colectivă, de răspuns la crize și misiuni de pace beneficiază de diurnă în valută în următoarele cuantumuri:

a)ofițerii – 140 de euro/zi/persoană;

b) maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 130 de euro/zi/persoană;

c) alte categorii de personal – 120 de euro/zi/persoană.

Totodată, personalul participant la misiunile şi operaţiile cu caracter umanitar beneficiază de diurnă în valută în următoarele cuantumuri:

a)ofițerii – 70 de euro/zi/persoană;

b) maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 65 de euro/zi/persoană;

c) alte categorii de personal – 60 de euro/zi/persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri