„Doamna din râu”, o femeie ucisă acum 50 de ani, a fost în sfârșit identificată. Polițiștii au reușit să-l găsească și pe criminal

Data actualizării: Data publicării:
femeie disparuta
Langford a fost găsită moartă în râul Nation din estul provinciei Ontario, acum 50 de ani. Foto: Poliția din Otario

O femeie găsită moartă într-un râu din Ontario, Canada, în urmă cu cinci decenii, a fost identificată de polițiști cu ajutorul tehnologiei, relatează CNN

Jewell „Lalla” Langford a devenit cunoscută sub denumirea „Doamna din râu” după ce a fost găsită moartă în râul Nation din estul provinciei Ontario, acum 50 de ani.

„Langford, în vârstă de 48 de ani, a călătorit la Montréal în aprilie 1975, dar nu s-a întors niciodată acasă, iar familia ei a dat-o dispărută. Rămășițele ei au fost găsite pe 3 mai 1975 ”, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de poliția locală.

În martie 2022, rămășițele ei au fost repatriate în SUA, unde a fost ținută o slujbă de pomenire și înmormântare, se mai arată în comunicat.

Langford a fost sugrumată cu un cablu tv, potrivit unei organizații nonprofit care folosește  genealogia genetică de investigație și care a asistat poliția în acest caz. Mâinile și gleznele ei au fost legate cu cravate pentru bărbați, iar fața ei a fost înfășurată cu un prosop, potrivit organizației.

Criminaliștii nu au reușit să o identifice până acum, deși au folosit tehnologii noi pentru aproximarea facială tridimensională în 2017, și nu au avut suspecți până la finalul anului 2019, când Centrul de Științe Criminale din Toronto a obținut un nou profil ADN al lui Langford, care corespunde probelor colectate de la doi indivizi enumerați într-un arbore ADN genealogic, potrivit comunicatului.

După o investigație îndelungată de 47 de ani, oficialii au reușit să aresteze o persoană care locuiește la Hollywood, Florida. Rodney Nichols, în vârstă de 81 de ani, a fost acuzat penal de uciderea lui Langford la Curtea de Justiție din Ontario la sfârșitul anului trecut, se arată în comunicat.

„Mulțumită progreselor în știința genealogiei genetice și angajamentului colectiv al tuturor anchetatorilor implicați, am adus consolare familiilor și prietenilor victimei”, a declarat inspectorul detectiv Daniel Nadeau de la Filiala de Investigații Criminale a OPP. „Putem fi mulțumiți de rezultatele acestei investigații și că am reușit să returnăm rămășițele lui Jewell Langford celor dragi”, a mai spus el

Poliția mai spune că Langford și Nichols se cunoșteau, dar nu au dat detalii despre relația lor.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri