Video DOCUMENT. Ordin dat de ministrul de Interne: În weekend, la ora 17 și 21, din mașinile de poliție se va auzi „Deșteaptă-te, române!”

Data actualizării: Data publicării:
politie masti coronavirus
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Un ordin dat sâmbătă de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului național din mașinile Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă și duminică, la ora 17 și 21, pe toată perioada stării de urgență.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imnul va fi difuzat prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea ministerului de interne. Conform ordinului de ministru vor fi difuzate primele trei strofe din„Deșteaptă-te, române!”. Ordinul prevede și implicarea șefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitate adecvată”.

Ordinul de ministru a intrat în vigoare astăzi. Pe străzile orașelor din România, din mașinile de poliție răsună deja „Deșteaptă-te, române!”. Imnul se va auzi și la frontierele României din mașinile Poliției de Frontieră, precum și din autospecialele Jandarmeriei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri