Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat

Data actualizării: Data publicării:
Doi militari români au fost răniți, miercuri, în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan
Doi militari români au fost răniți, miercuri, în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan. Foto: Facebook / MApN

Doi militari români au fost răniți, miercuri, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, informează Ministerul Apărării Naționale

Militarii români, din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”, se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP, în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

"Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți".

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni, informează MApN.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri