Doi polițiști olteni s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere. „Am fost înjurat, ameninţat, provocat"

Data actualizării: Data publicării:
uniforma politist
Doi șefi de post s-au luat la bătaie, fiind nevoie de echipa operativă pentru aplanarea conflictului. Foto: Profimedia Images

Doi șefi de post din comune oltene s-au întâlnit întâmplător la sediul Poliției Rutiere din Slatina. Au început să se certe, apoi să se lovească. A fost nevoie de intrevenția echipei operative. Unul dintre ei este polițistul din "cazul Renghea" acuzat în 2016 de viol, de o polițistă care l-a și înjunghiat, scrie Gazeta Nouă.

După altercația celor doi, IPJ Olt a declanșat o cercetare disciplinară.

"Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt (Gheorghe Barbu), în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, de 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt (Gheorghe Udrişte)", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

Potrivit IPJ Olt, în momentul evenimentului, Gheorghe Udrişte se afla în concediu de odihnă, conform graficului.

"În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei", mai arată IPJ Olt.

George Udriște, șeful Secţiei de Poliţie Rurală din Osica de Sus susține că a fost fost amenințat și că el doar s-a apărat.

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr şi l-am împins. Am făcut plângere la Poliţie pentru loviri şi ameninţări. Nu am o explicaţie, dar trăim şi moment de genul acesta”, a declarat Udrişte pentru Gazeta Nouă. 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri