Video Bătaie generală între parlamentarii din Georgia din cauza unei legi de inspirație rusească

Data publicării:
NOW-ChaosbreaksoutintheGeorgianparliament.---ezgif.com-resize

Bătaie generală între parlamentarii georgieni, în timpul dezbaterilor privind așa-zisa lege privind „agenții străini”, care a fost criticată de țările occidentale și a stârnit proteste în țară, scrie Reuters.

Imaginile difuzate de televiziunile din Georgia arată cum bătaia a izbucnit după ce Mamuka Mdinaradze, liderul partidului „Visul Georgian” aflat la guvernare și promotorul proiectului legislativ, a fost lovit cu pumnul în față de Aleko Elisashvili, unul dintre parlamentarii de opoziție.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectul de lege a tensionat relațiile cu țările europene și cu Statele Unite, care au spus că se opun adoptării sale. Uniunea Europeană, care a acordat Georgiei statutul de candidat în decembrie, a declarat că această mișcare este incompatibilă cu valorile blocului comunitar.

Inițiatorii proiectul de lege susțin că proiectul este necesar pentru a combate ceea ce numesc „valorile pseudo-liberale” impuse de străini și pentru a promova transparența. Criticii afirmă că legea este inspirată de legislația asemănătoare adoptată de Moscova și folosită pentru suprimarea opoziției.

Rusia este foarte nepopulară în Georgia, datorită sprijinului Moscovei pentru regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud. Rusia a învins Georgia într-un scurt război în 2008.

Câteva sute de protestatari s-au adunat în fața clădirii parlamentului, un alt protest masiv fiind anunțat de organizațiile societății civile luni seară.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri