Două sate cu 9.000 de locuitori, din Galați, au fost plasate în carantină

Data actualizării: Data publicării:
Două sate din Galați au fost plasate în carantină. Aproximativ 9.000 de oameni, izolați
Foto: Viața Liberă

Două sate din județul Galați au fost plasate în carantină. Satele Toflea și Brăhășești au intrat, începând din data de 24 mai, în carantină, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați, potrivit publicației Viața Liberă.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, scrie în anunţul făcut de reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Potrivit datelor oficiale, 42 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, iar alte 284 se află în izolare la domiciliu.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011) s-au constatat următoarele: 42 de persoane confirmate, o persoană decedată şi 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate”, a anunţat biroul de presă al Prefecturii Galaţi.

Aproximativ 9.000 de oameni nu mai au voie să iasă din localitățile Toflea și Brăhășești. Totodată, nimeni nu va avea voie să intre. Autoritățile au decis și care sunt excepțiile de la aceste reguli, dar și că circulația se va face pe DJ 241 și DJ 241A.

”Rutele ocolitoare căilor majore care tranzitează satele Toflea și Brăhășești vor fi aduse la cunoștință populației prin mijloacele mass-mediei locale”, anunță Prefectura Galați.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri