Dumitru Buzatu spune că parcurile industriale s-ar putea ridica mai degrabă în cosmos decât în Vaslui

Data publicării:
dumitru buzatu
Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui crede că un parc industrial nu ar avea loc în Vaslui, ci mai degrabă în cosmos. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat recent că județul are nevoie de investiții ”realiste” răspunzând astfel unui consilier judeţean liberal care a propus ridicarea unui parc industrial și a dat exemplu județul Iași care a înființat trei astfel de parcuri. Buzatu a spus că în județul Vaslui nu este loc, ”probabil în cosmos”.

În cadrul ultimei şedinţe, în care a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli, un consilier judeţean liberal a dat exemplul judeţului Iaşi, în care autorităţile au făcut demersuri pentru construcţia a trei parcuri industriale.

"Fără a fi cârcotaş, am tras cu ochiul la bugetul Consiliului Judeţean Iaşi, vecinii noştri (...) În judeţul vecin, Consiliul Judeţean vine cu proiecte pentru încurajarea iniţiativei private, pentru crearea de locuri de muncă şi anume, înfiinţarea şi dezvoltarea a trei parcuri industriale la Leţcani, Bolhoca şi Paşcani. Poate fi luat drept un model de succes. Judeţul Vaslui nu are nevoie de parcuri industriale?, a atras atenţia consilierul PNL Valentin Creţescu.

Dumitru Buzatu a spus că bugetul a fost întocmit în funcţie de nevoile judeţului, iar Vaslui are nevoie de investiţii "realiste" în infrastructură, sănătate sau asistenţă socială şi nu de parcuri industriale, menţionând că o astfel de investiţie ar fi imposibilă, din cauza costurilor foarte mari.

"Trebuie să extindem reţeaua de drumuri judeţene, până când prindem avioane şi o să facem parcuri industriale cu ele, până atunci trebuie să extindem reţeaua drumurilor judeţene. Unde, de exemplu poate Consiliul Judeţean şi de ce anume? (să facă un parc industrial - n.r.). (...) Să lăsăm la o parte chestiunile acestea, eu ştiu că bugetul e prilej de ceartă din aceasta, politică, dar trebuie să fim realişti şi să ne asumăm rezolvarea sarcinilor prioritare. (...) Când nu voi mai fi, poate lumea va face numai parcuri industriale în tot judeţul. N-are niciun metru de teren judeţul Vaslui, dar probabil că le va face în cosmos. Ne îndreptăm spre progresul acesta tehnic, spre situaţia în care parcurile industriale din judeţul Vaslui vor fi făcute în cosmos", a afirmat Dumitru Buzatu.

Bugetul local al judeţului Vaslui a fost stabilit la venituri în sumă de 500.357.655 de lei şi la cheltuieli în sumă de 533.044.191 de lei, cu un deficit în sumă de 32.686.536 de lei, ce va fi finanţat din excedentul înregistrat la finele exerciţiului bugetar 2022.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri