1 octombrie, debut de an nou universitar. Sute de mii de studenţi intră în sălile de curs. La UMF Iaşi, învaţă 2600 de străini din 84 de ţări

Data publicării:
universitati

Sute de mii de studenţi revin de la 1 octombrie în sălile de curs. Cu o zi înainte însă, mai multe universităţi mari din România au organizat ample festivităţi de deschidere a noului an universitar.

84 de drapele din tot atâtea ţări au defilat la festivitatea de deschidere de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, unde învaţă aproape 2600 de străini. Aceasta este universitatea cu cei mai multi studenţi veniţi de peste hotare.

În total, în Iaşi sunt peste 45.000 de studenţi, iar un sfert dintre ei sunt boboci.

Alţi 60.000 de studenţi sunt înscrişi anul acesta la facultăţile din Cluj-Napoca, iar cea mai fastuoasă festivitate de deschidere a fost organizată la Universitatea Babeş-Bolyai, pentru cei 14.000 de studenţi ai săi.

Ca în fiecare an, cele mai mari emoţii le au bobocii. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, 2000 de studenţi sunt înscrişi în primul an.

În total, în cele patru universităţi mari din capitala Banatului învaţă aproape 50.000 de tineri.

La nivelul întregii țări sunt înscrişi aproximativ 450.000 de studenți. Dintre aceștia, aproape 340.000 de studenți învață în universitățile de stat pe locurile bugetate și pe locurile cu taxă, și aproximativ 110.000 de studenți în universitățile particulare.

În zona tuturor centrelor universitare, traficul este deja un coşmar pentru şoferi, iar un drum parcurs în vacanţă în 15 minute se prelungeşte şi de trei ori.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri