Sari la conținut
News Alert

A început goana după rechizite şcolare

Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, părinţii şi elevii au început cumpărăturile. Comercianţii spun că printre cele mai bine vândute sunt caietele și articolele cu personaje din desene animate sau filme.

Paul este în vacanță la Băile Felix, dar se gândeşte la şcoală. Peste puțin timp va începe clasa a VI-a și le-a spus deja părinţilor ce rechizite îşi doreşte. Părinţii sunt dispuşi să aloce un buget undeva la 200, 250 de lei.

Răzvan Tifor, șef departament rechizite spune: Anul acesta venim cu o gamă extinsă ce cuprinde toate articolele de care au nevoie elevii și studenții pentru începerea noului an școlar. Ca și noutăți întotdeauna articolele cu licențe, desene animate sunt la modă.Față de anul trecut prețurile sunt mult mai mici.

- Cam cu cât au scăzut?

- Undeva la 25 %.

Cel mai ieftin caiet de matematică sau română costă 79 de bani. Unul de geografie, biologie sau muzică este 1 leu și 50 de bani, iar un bloc de desen, 2 lei. Pentru acuarele, părinții trebuie să plătească în jur de 10 lei şi alţi 15 lei pentru o trusă de geometrie. Un set de pixuri simple se poate cumpăra cu 4 lei, creioanele cu 3 lei. Un ghiozdan cât de cât rezistent are preţuri începând de la 40 de lei.