Ce spune editura Ministerului Educației despre greșelile din manualul de Geografie de clasa a VI-a

Data actualizării: Data publicării:
greseli manual geografie_hotnews
Foto: HotNews.ro

Editura Didactică și Pedagogică a reacționat, joi seară, într-un comunicat de presă la relatările presei cu privire la greșelile grave din manualul de Geografie de clasa a VI-a. Potrivit sursei citate, manualul respectiv a fost cel mai bine realizat și a primit aviz științific favorabil. În plus, greșelile vor fi corectate, însă doar în varianta electronică, pentru că deja au fost tipărite 148.000 de exemplare.

greseli manual geografie_hotnews
Foto: HotNews.ro

Proiectul manualului școlar de Geografie pentru clasa a VI-a, autori FISCUTEAN Mihaela Cornelia, FISCUTEAN Dorin, MIHAI Ciprian, POPA Ionela a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100”, arată Editura Didactică și Pedagogică într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, manulul „a primit aviz științific favorabil din partea unui reprezentant al mediului universitar specializat în Geografie”.

„Singura observație negativă a acestui evaluator era aceea că „gradul de dificultate a noțiunilor cuprinse în text este pe alocuri prea ridicat”. În rest, din raportul de evaluare se poate constata că „materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific, prezentarea conținuturilor este realizată unitar și coerent, activitățile de învățare sunt diverse, bine alese, favorizând utilizarea metodelor didactice activ-participative”. În ceea ce privește autorii, trebuie precizat faptul că doi dintre aceștia au însoțit echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Canada, unde au participat peste 160 de elevi din peste 43 de țări, iar lotul olimpic român s-a clasat pe locul I la națiuni”, precizează sursa citată.

„Spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric. În acest an, există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, din care 148.000 sunt manuale de Geografie. Conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”, mai arată Editura Didactică și Pedagogică.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri