Cel mai mare campus şcolar privat din România, inaugurat la Bucureşti

Data publicării:
campus

Astrofizica este ştiinţa care se ocupă cu aplicarea legilor fizicii în cadrul fenomenelor observate de către astronomie. Aşa defineşte Anca Drăgulescu un domeniu prea puţin cunoscut în România, dar care o fascinează. Adolescenta, elevă a Liceului Internaţional de Informatică, este medaliată cu bronz la recent încheiata olimpiadă internaţională de profil.

Aici am cunoscut foarte mulţi elevi pasionaţi de astrofizică. Întâi am mers la pregătirile organizate de către liceu şi apoi am început să învăţ din cărţi. Si aşa am ajuns la Olimpiada internaţională de astrofizică din Indonezia, de anul acesta”, spune Anda, elevă în clasa a XI-a.

Nu mi-am imaginat vreodată că unul dintre copiii mei va ajunge să exceleze într-un domeniu atât de neobişnuit pentru elevii din şcolile româneşti”, spune Gabriela Drăgulescu, mama Ancăi.

Elev la acelaşi liceu, Andrei Iliescu a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Te ajută şcoala şi te ajută profesorul de la şcoală. Profesorul îţi pune o bază, caută asta, învată din cartea aia, dar tot de tine depinde să înveţi”, spune Andrei.

În noul an şcolar, Anca, Andrei şi toţi colegii au la dispoziţie un campus cu patru biblioteci, 18 laboratoare şi două terenuri de sport. La inaugurarea acestuia a participat şi preşedintele Senatului.

Are 26.000 de metri pătraţi şi reprezintă mai multe posibilităţi şi facilităţi. Dacă investiţia va fi una de succes, va fi până la urmă o investiţie în viitorul României”, a spus Fatih Goktas, directorul Liceului Internaţional de Informatică.

Nu pot decât să salut competiţia şi perfomanţa. Fără îndoială acesta este un imbold şi pentru celelalte licee de vârf din Bucureşti. După cum ştiţi, din competiţie se naşte perfomanţa”, a spus şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, invitat la inaugurarea campusului.

Investiţia totală în construcţia campusului şcolar se ridică la 12 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri