Clasa pregătitoare 2014-2015. Cum arată raportul de evaluare a elevilor 

Data publicării:
clasa pregatitoare tabla

 

Raportul de evaluare este întocmit, potrivit documentului postat de Ministerul Educației, în urma observării si evaluării elevilor, desfăsurate de către fiecare cadru didactic pe tot parcursul anului școlar.

VEZI AICI CUM ARATĂ RAPORTUL DE EVALUARE 

Completarea raportului de evaluare se realizează de către profesorul pentru învățământ primar / institutorul / învățătorul care predă la clasa respectivă, în urma consultării și în colaborare, după caz, cu profesorul psihopedagog, profesorul psiholog școlar, profesorul logoped, consilierul școlar, medicul școlar, alți profesori ai clasei, părinții / reprezentanții legali.

Profesorul care predă la clasa respectivă completează raportul de evaluare urmărind modelul stabilit de CNEE și instrucțiunile din Ghidul de completare, postate pe website-ul dedicat.

Cadrul didactic asigură completarea raportului în format electronic, utilizând aplicația electronică de încărcare a raportului de evaluare, pe platforma informatică dedicată, https://www.clasapregatitoare.rocnee.eu.

Un exemplar al raportului de evaluare este tipărit, semnat de cadrul didactic și predat directorului unității de învățământ.

Directorul asigură păstrarea rapoartelor de evaluare în arhiva unității de învățământ pe toată perioada de școlarizare a elevului. Raportul poate fi consultat de conducerea unității de învățământ, de cadrele didactice care predau la clasă, în vederea concertării pedagogice, precum si de reprezentanți ai inspectoratului școlar/MEN, în vederea monitorizării și analizei nivelului de atingere a competențelor în conformitate cu programele școlare.

Conținutul raportului de evaluare are caracter confidențial. Rezultatele individuale obținute de elevi nu pot fi făcute publice.

Profesorul care predă la clasa respectivă prezintă părinților elevilor clasei pregătitoare, în mod individual, conținutul raportului de evaluare, până la încheierea anului școlar, cu scopul de a-i implica pe aceștia în activitatea educativă, prin prezentarea rezultatelor pozitive ale activității elevilor, respectiv a rezultatelor care urmează să fie ameliorate. O copie a raportului de evaluare este înmânată părinților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri