Sari la conținut

Concurență mare pentru tinerii care vor să devină medici

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti cele mai căutate specializări sunt: Medicină Generală unde sunt 4,5 candidaţi pe un loc, Stomatologie unde sunt aproape 4 candidați pe loc şi Farmacie cu 2,6 pe loc.

La cele trei facultăţi doar 950 de locuri sunt finanțate de la buget. Pentru unul din cele 470 de locuri cu taxă studentul trebuie să plătească până la 9.000 de lei.

Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca peste 2.300 de candidaţi au dat examen astăzi pentru unul dintre cele 865 de locuri.

Concurența cea mai mare este la specializarea Tehnică Dentară de la Facultatea de Medicină Dentară. Pentru cele 30 de locuri bugetate concurează 248 de candidați, adică, 8,2 pe loc. Tinerii sunt atrași de faptul că este o facultate mai ușoară decât Medicina Generală și le asigură un loc de muncă bine plătit. O altă specializare căutată este radiologie și imagistică unde sunt 15 locuri bugetate și 113 candidați.

La Medicina Generală au fost cele mai multe dosare depuse: 1.031 pentru 290 de locuri bugetate, adică o concurență de 3,5 pe un loc.

La polul opus este facultatea de farmacie unde sunt doar 2 candidați pe un loc. În total, anul acesta sunt disponibile 600 de locuri bugetate și 265 în regim de taxă.