Primele concluzii despre problemele de la școala Nicolae Titulescu. Deca a trimis Corpul de Control acolo și la ISJ: Am aflat din presă

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul educației, Ligia Deca
Deca a trimis Corpul de Control la școala Nicolae Titulescu și la ISJ. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Ligia Deca a trimis marți dimineață Corpul de Control al Ministerului Educației la școala Nicolae Titulescu, unde un copil ar fi fost violat de colegi, dar și la Inspectoratul Școlar. Ea a spus că in primele informații pe care le are a reieșit că entități care trebuiau informate despre acest caz nu au fost informate. Raportul preliminar al Inspectoratului Școlar sesizează o serie de abateri, a adăugat ministrul.

ACTUALIZARE 12.15. Premierul Marcel Ciolacu a chemat-o la discuții pe Ligia Deca în legătură cu situația de la școala Nicolae Titulescu.

Știrea inițială:

"Trebuie asigurat un climat de siguranță pentru elevi, am discutat cu inspectoratul școlar. Am discutat cu ISJ, care a făcut un control și a făcut raport azi dimineață.

Raportul citează din documentele aflate la dispoziția echipei. E un raport întocmit rapid ca să avem un prim răspuns, s-a constatat neinformarea unor entități care trebuiau informate, de exemplu Consiliul de Administrație al școlii sau comisia care viza cazuri de violență.

De azi trimitem Corpul de Control al Ministerului Educației pentru un punct de vedere suplimentar obiectiv, să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea cazurilor de violență și raportarea lor sunt respectate.

Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau inspectorat, am aflat din presă.

Orice sesizare - că vine de la elev, părinte privind un caz de violență în școală trebuie tratat foarte serios, indiferent că se confirmă sau nu, trebuie parcurse  toate etapele pentru prevenirea violenței în școală, care era în vigoare în decembrie.

Raportul preliminar al ISJ sesizează o serie de abateri.

Dacă a fost încălcată procedura, cei responsabili vor suporta rigorile legii. Avem toleranță zero pentru abateri. E datoria conducerii școlii să protejeze elevii din incintă și din curtea școlii", a declarat Deca.

Întrebată cine minte în acest caz, Inspectoratul Şcolar care susţine că a primit o sesizare abia luni dimineaţă sau directoarea unităţii de învăţământ care a afirmat că inspectoratul a fost notificat când a avut loc primul caz de abuz, Deca a răspuns: "Acest lucru va fi cercetat de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei. Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în şcoală, dar şi ce s-a întâmplat din punctul de vedere al comunicării şcolii cu alte entităţi care trebuie să fie responsabile, fie că este vorba despre şcoală, fie că este vorba despre Poliţie, fie că este vorba de DGASPC sau alte entităţi".

Procurorii au început audierile în cazul acuzațiilor de viol de la școala Nicolae Titulescu din București. Elevul agresat a fost audiat în condiții speciale. Procurorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din școală. 

Pe lângă ancheta poliției, o altă ancheta a fost începută ieri și de Inspectoratul Școlar București, după ce inspectorul general a declarat că luni dimineață a fost primită o sesizare oficială. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri