La școala Nicolae Titulescu s-au pus zăvoare la toaletă, iar copiii merg însoțiți. Elevul care ar fi fost violat a fost audiat

Data actualizării: Data publicării:
parintii protesteaza la scoala nicolae titulescu
Procurorii au început audierile în cazul acuzațiilor de viol de la școala Nicolae Titulescu din București. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Procurorii au început audierile în cazul acuzațiilor de viol de la școala Nicolae Titulescu din București. Elevul agresat a fost audiat în condiții speciale. Procurorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din școală.

De asemenea, au fost audiați și părinții copilului care au făcut sesizare cu privire la agresiunile suferite de băiat.

După ce vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere, procurorii ar putea continua audierile. Totodată, anchetatorii așteaptă și concluziile medicilor legiști.

Între timp, părinții se tem să își mai trimită copiii la cursuri și o acuză pe directoare că a încercat să acopere problemele. Ei sunt nemulțumiți după discuțiile de aseară cu conducerea școlii și reclamă că nu au primit răspunsuri cu privire la situația din școală și siguranța copiilor. Între timp, la școală s-au pus zăvoare la toaletele care nu aveau, iar copiii merg însoțiți la baie.

De asemenea, părinții așteaptă răspunsuri de la inspectoratul școlar și de la Ministerul Educației.

Pe lângă ancheta poliției, o altă ancheta a fost începută ieri și de Inspectoratul Școlar București, după ce inspectorul general a declarat că luni dimineață a fost primită o sesizare oficială.

Părinții se întreabă cum a fost posibil ca actul de agresiune din decembrie 2023 să nu fie sesizat la inspectorat sau la minister deși școlile sunt obligate să sesizeze și să facă rapoarte cu privire la cazurile de violență semnalate.

Directoarea școlii „Nicolae Titulescu” din București a făcut primele declarații luni seară după acuzațiile lansate de părinți. „Au fost luate toate măsurile necesare, în conformitate cu procedurile legale ce se impun în aceste situații,” a declarat directoarea în fața presei. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri