Elev operat de urgență, după ce a primit un pumn de la un coleg. Agresorul l-a amenințat și în spital

Data actualizării: Data publicării:
bataie elevi shutterstock_159564137
Foto: Shutterstock

A doua zi de şcoală s-a încheiat la spital pentru un licean din Craiova. Adolescentul a fost lovit cu pumnul în faţă de un coleg de la o altă clasă. Băiatul s-a ales cu răni grave, iar medicii au fost nevoiţi să-l opereze de urgenţă. Elevul bătăuş este legitimat la un club de box din Craiova, iar acum are un dosar penal pe numele său.


Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Craiova. A doua zi de şcoală. După prima pauză, doi dintre elevii de clasa a X-a se întâlnesc pe hol. Au un schimb de replici, iar apoi unul dintre adolescenţi, legitimat şi la un club de box din Craiova, îşi loveşte colegul, cu pumnul, direct în faţă.

„O prostie de adolescenţi. Că ăla avea cercel şi ..."mă, ce frumos eşti!"...Ăla i-a replicat ceva, ăsta se întoarce şi-l apucă de haină, celălalt îi dă peste mână , se împing aşa...dar foarte puţin. Celălalt îl loveşte cu pumnul şi pleacă. Şi asta a fost tot. Adică, undeva la 30-40 secunde. Profesorul de serviciu cobora pe scări, dar...nici nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat”, a povestit Laurenţiu Puicin - directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Craiova.

Speriaţi, dascălii cheamă salvarea şi poliţia. Băiatul agresat ajunge la spital cu un traumatism sever şi medicii îl operează imediat.

„O fractură de sinus maxilar stâng, orbită stângă şi zigomatică stângă. Copilul era stabil, conştient, însă leziunile provocate de agresiune au necesitat tratament chirurgical de specialitate, copilul fiind internat”, a explicat dr. Cristina Geormăneanu - medic UPU la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Două zile mai târziu, agresorul a mers la spital unde a făcut presiuni asupra victimei pentru a renunţa la plângere.

A venit la spital, la ora 10 seara, pe data de 14, ca să-l ameninţe pe copil să ne retragem plângerea că nu ştim cu cine avem de-a face şi că o să-l bată încă o dată la şcoală dacă nu ne retragem plângerea. Copilul s-a speriat foarte rău şi ne-a sunat. Eu m-am dus la spital şi dorm în fiecare zi cu copilul la spital pentru că-i este frică să mai stea singur”, a povestit pentru Digi24 mama băiatului agresat.

Întreaga scenă de la şcoală a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt acum probe la dosar.

„Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, a confirmat inspector principal Cosmin Grădinaru - purtător de cuvânt IPJ Dolj.

În paralel cu ancheta poliţiei, conducerea şcolii l-a sancţionat pe bătăuş.

„I-am aplicat sancţiunea maximă care i se poate aplica elevului agresor. Adică, mutarea disciplinară, scăderea notei la purtare, ei fiind în învăţământul obligatoriu, exmatricularea nu este posibilă”, a declarat directorul Laurențiu Puicin.

Dacă va fi găsit vinovat, adolescentul agresiv riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Citiți și: 

Elev bătut crunt la un liceu din Giurgiu. Anchetă după cinci luni de la agresiune

„Stai să vezi ce o bat!”. Ce a pățit elevul din Vâlcea care a amenințat o profesoară

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri