Întrecerea Tocilarilor la Ploieşti. Peste 600 de elevi au demonstrat că a învăţa bine e o mândrie

Data publicării:
tocilarii

Elevii celor mai bune instituţii de învăţământ preuniversitar din Prahova s-au întrecut sâmbătă la alergat pe un bulevard din Ploieşti. Premianţii şi olimpicii au vrut să demonstreze că sunt foarte buni nu doar la învăţătură, ci şi la activităţi extraşcolare.

„Ce înseamnă să fii tocilar? Înseamnă să fii deştept!”

Organizatorii au vrut să scoată în evidenţă adevăratul sens al acestui cuvânt: potrivit lor, tocilarul nu este cel care memorează mecanic o lecţie, ci elevul care învaţă din pasiune, este avid de cunoaştere şi caută mereu să se perfecţioneze în domeniile care îl interesează. Mai mult decât atât, tocilarul nu este un introvertit.

„Dacă tocilar înseamnă faptul că avem note bune şi în acelaşi timp avem şi alte pasiuni în timpul liber - tocim roţile rolelor, ale bicicletei sau orice altceva - atunci da, putem spune că suntem tocilari”, spune Ana Maria Lupu, din echipa de organizatori.

Instituţiile de învăţământ preuniversitar din Ploieşti cu cei mai mulţi elevi olimpici sunt Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale şi Colegiul Mihai Viteazul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri