Klaus Iohannis: România educată este calea spre viitor

Data publicării:
iohannis la campulung

Preşedintele Klaus Iohhanis le-a predat astăzi o lecţie elevilor de la Colegiul Pedagogic Carol I" de la Câmpulung Muscel. A mers în zonă ca să aducă un omagiu cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la luptele din Primul Război şi a profitat de ocazie să le explice tinerilor cât de importantă este educaţia.

Președintele a menționat de multe ori în discursul său sintagma „proiect de țară” și le-a spus elevilor că și aducerea unui principe străin, în 1866, a făcut parte tot dintr-un proiect de țară al înaintașilor.

Sper ca la anul, pe vremea asta, să vă pot prezenta proiectul nostru de țară, care va descrie unde vrem să-și găsească România locul în Uniunea Europeană, dacă vrem să rămânem la margine, unde suntem geografic, sau dacă vrem să contăm, cât de mult vrem să contăm, unde vrem să situăm România în concertul general al națiunilor de pe glob”, le-a explicat elevilor șeful statului. „Dacă vrem ca România să fie o țară de muncitori necalificați sau poate avem ambiția să facem din România o țară inteligentă, cu oameni foarte bine educați; dacă vrem să distrugem în continuare sistemul de sănătate și fiecare să se descurce pe cont propriu sau dacă vrem în România viitorului să avem spitale moderne, performante, dacă vrem să avem școli frumoase...”, a continuat președintele. „O parte esențială din această construcție a unei proiecții a viitorului trebuie să fie educația”, a punctat Klaus Iohannis.

România educată, după părerea mea, este calea spre viitorul României, le-a mai spus președintele elevilor. „Fără o generație educată nu se poate construi viitorul. Fără școli bune, fără dascăli care înțeleg de ce fac copiii școală nu putem să mergem mai departe”, a arătat președintele.

Urmăriți-i discursul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri