Liceul Kirițescu. Un profesor cere pedepsirea fetei care a dezvăluit că diriginta ameninţa elevii să plătească fondul clasei

Data publicării:
kiritescu liceu

Unul dintre profesorii prezenţi la şedinţa consiliului de administraţie este indignat că adolescenta care făcut publică înregistrarea audio nu a primit o notă mai mică la purtare.

Am întrebat de ce nu i s-a scăzut nota la purtare la 3, la 4, pentru totala lipsă de respect, nu doar faţă de dirigintă, ci faţă de un corp profesoral, ceea ce mi se pare inadmisibil. Şi ea a primit nota 6 sau 7 la purtare”, spune un profesor.

Asta, în condiţiile în care, eleva spune că oricum i-a fost scăzută nota la purtare pentru că a refuzat să mai dea bani la şcoală.

Între timp, mama care ar fi fost nevoită să-şi mute băiatul la o altă şcoală pentru că a refuzat să mai cotizeze aduce noi dovezi. Ea spune că anul trecut fiul ei avea la matematică media 7,50. De la începutul acestui an însă, de când nu a mai dat bani, are doar note de 4.

Dânsa făcea serbarea. Dânsa i-a spus în felul următor: dacă nu vii la serbare, vreau să-mi spui colindul. Şi l-a ridicat în picioare, el nu l-a ştiut pentru că eu nu l-am lăsat să-l înveţe şi în ziua respectivă are şi un trei în catalog la materia matematică”, spune mama elevului.

Acum că şi-a mutat copilul la o altă şcoală, femeia cere înapoi banii daţi de la începutul anului. În total 420 de lei. Dirignta, însă, nu este dispusă să stea de vorbă cu mama revoltată. Ar fi rugat însă un alt părinte să se ocupe de problemă.

Inspectorii şcolari dau asigurări că cel târziu vineri va fi finalizată ancheta de la Liceul Kiriţescu.

O dirigintă de la Colegiul Economic "Costin Kirițescu" din Bucureşti este acuzată că cere bani pentru schimbarea băncilor sau pentru lucrări de renovare a școlii.

Diriginta este acuzată că îi șantajează pe elevi: „Nu dați bani de bănci, aduc toate jegurile și vă așez în ele”.
Elevii susțin că li se cer bani pentru a li se motiva absențele, pentru a nu avea nota scăzută la purtare.

Mai mult, un părinte şi un cadru didactic de la Colegiul „C. Kiriţescu” din Bucureşti au declarat că în liceu clasele sunt mobilate din banii adunaţi de la elevi. Mama unui elev susţine că a fost nevoită să îşi mute copilul la altă şcoală în momentul în care a refuzat să mai dea banii ceruţi de învăţătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri