Ligia Deca: Liceele fără promovare la Bacalaureat pot organiza învăţământ seral sau şcoală profesională

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SIMUALRE EXAMEN NATIONAL - 20 MAR 2023
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că liceele cu promovabilitate zero la Bacalaureat pot organiza învăţământ seral şi cursuri profesionale, iar dacă performanţa lor creşte vor putea înscrie şi clasa a IX-a. Deca a declarat că se aşteaptă la o monitorizare atentă a acestor unităţi din partea Inspectoratelor Şcolare.

”Ele pot organiza învăţământ seral sau şcoală profesională. În plus, aceste licee au încă elevi; este vorba despre imposibilitatea lor de a mai înscrie la clasa a IX-a, pe filieră liceală clasică, dar ei au clasa a X-a, a XI-a, a XII-a şi vor putea şcolariza clasa a IX-a în anul următor dacă promovabilitatea va creşte”, a afirmat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Ploieşti, potrivit News.ro.

Ministrul a susţinut ca se aşteaptă la un ”sprijin corespunzător” acordat de Inspectoratele Şcolare liceelor cu promovabilitate scăzută, în sensul în care acestea să fie monitorizate şi să existe o evaluare a nevoilor lor de sprijin.

”Eu cred că atunci când lucrurile nu merg bine, trebuie să putem constata şi să luăm măsuri. Prima măsură este să nu înmatriculăm clasa a IX-a. A doua măsură este să încercăm să depunem toate eforturile pentru a ajuta unitatea de învăţământ”, a explicat Deca.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri