Ludovic Orban, despre vizita lui Anisie în școli: Ar fi fost de preferat să se ducă fără camere

Data publicării:
monica anisie ministrul educatiei
Sursa; INQUAM Photos/Mircea Manole

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, într-un interviu pentru HotNews, că ar fi fost de preferat ca vizitele ministrului Educației, Monica Anisie, în școlile din județul Ialomița, care au generat unele controverse, să se fi desfășurat fără prezența jurnaliștilor. Premierul a mai spus că va purta o discuție cu Monica Anisie.

„Mi se pare normal ca ministrul să se deplaseze în școli. În ceea ce privește faptul că a fost însoțită de media, să știți că există și un inters din partea lor de a fi parte la astfel de acțiuni. Am înțeles că au fost ceva discuții pentru faptul că a mustrat-o pe învățoare. Activitatea unui ministru este publică, eu îmi public agenda, dacă media este interesată să participe la unele activități nu pot să-i împiedic și cred că și doamna ministru își comunică agenda, iar prezența mass-media depinde de dorința lor de a fi prezenți. Nu cred că este o chestie intenționată, mi-am luat camerele ca să se vadă cum fac eu controale. O să port o discuție pe tema asta. Important este ce face un om când nu are camerele asupra lui. Ar fi fost de preferat ca doamna Anisie să se ducă fără camere”, a conchis premierul Ludovic Orban.

Monica Anisie a făcut, marți, o vizită inopinată în școli din localitățile Axintele și Sălcioara din județul Ialomița. Aici, toaletele sunt amplsate în curtea școlii, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, neînsoțiți, dacă au nevoie la baie. Anisie a intrat în sălile de clasă și i-a întrebat pe dascăli ce fac atunci când cei mici au nevoie la toaletă. Totul s-a desfășurat în timp ce ministrul educației era filmată de mai multe echipe de reporteri. La școala de la Axintele, ministrul a auzit, în timp ce se afla pe coridor, cum o învățătoare vorbea elevilor pe un ton ridicat și a intrat în clasă, făcându-i observație că țipă la elevi. Sindicaliștii din educație s-au declarat scandalizați și au spus că, potrivit legii, în timpul desfășurării orei, cadrele didactice nu pot fi perturbate de nicio autoritate şcolară sau publică.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri