Mamă sfătuită să își mute copilul în altă clasă, după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei

Data publicării:
170911_clasa banci scoala AN_SCOLAR_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

O mamă din Oradea a fost sfătuită de părinții colegilor de clasă ai fiicei sale să își mute copilul în altă clasă pe motiv că a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei, pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar, potrivit Mediafax.

Mihaela Ichim, o mamă din Oradea, a postat pe pagina sa de Facebook fragmente dintr-o conversație de pe un grup de Whats App al părinților.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. Vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasă cu fetița mea, la școala Nicolae Bălcescu din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul doamnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-uri foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului”, a arătat aceasta.

Femeia susține că a da un cadou unui cadru didactic este ilegal, conform Codului de etică al personalului didactic, dar și imoral.

„De ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu «sfătuită» să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu. Ajunge. Vreau o Românie frumoasă”, a mai scris Mihaela Ichim.

Șeful ISJ Bihor: Sunt discuții private între părinți la care reprezentanții școlii nu participă

Șeful ISJ Bihor, Alin Novac, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că instituția pe care o conduce dezaprobă și nu încurajează astfel de practici ale părinților.

„Se vede din declarațiile doamnei Ichim că nici școala, nici cadrele didactice nu solicită nimic de la părinți. Sunt discuții private între părinți la care reprezentanții școlii nu participă. Nimeni de la unitatea de învățământ nu a făcut vreo recomandare să fie mutat vreun elev în altă clasă. Să nu amestecăm școala în discuții de pe grupuri private. De asemenea, nu se pune problema achiziționării unor perdele sau a unui alfabetar, clasa respectivă fiind dotată cu tot ceea ce este necesar procesului educativ”, a spus Novac.

La rândul său, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea, Gheorghe Troie, care conduce unitatea de învățământ de 8 ani, a spus că a discutat cu părinții, cărora le-a spus că nu au voie să facă astfel de insinuări.

„Am stat de vorbă cu părinții acelei clase, una pregătitoare cu 15 elevi, și le-am spus că au greșit pentru că nu are nimeni voie să facă astfel de insinuări. Noi nu avem fondul școlii, nu cerem bani părinților, nu este nevoie de cadouri, sunt condiții mai mult decât rezonabile în școală. S-a vorbit și cu doamna învățătoare, care este de o probitate morală deosebită. Am avut, marți, o ședință cu acei părinți și am temperat excesul lor de zel, spunându-le că au greșit. Mi-au promis că desființează acel grup de discuții”, a menționat Troie.

În ceea ce privește banii solicitați de unii părinți pentru perdele, directorul școlii a explicat că el nici acasă nu are perdele așa de frumoase ca la școală, iar legat de alfabetarul de pe perete a afirmat că lipsesc două-trei litere de plastic care se pot completa, fără să fie nevoie să se apeleze la părinți.

Gheorghe Troie a precizat că școala pe care o conduce a câștigat un proiect al Primăriei Oradea, în valoare de 200.000 de euro, fiind prima unitate de învățământ dotată cu table inteligente instalate în toate cele 40 de săli de clase.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A murit soția lui Iosif Rotariu! Care au fost ultimele cuvinte pe care aceasta i le-a adresat fostului...
Pro FM
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț
Film Now
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors...
Adevarul
Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente...
Newsweek
Câți ani trebuie să muncești pentru 6.000 lei pensie la recalculare. Cât e indicele de corecție?
Digi FM
Andreea Bălan, adevărul despre cearta cu Andreea Antonescu. Cele două artiste au rupt din nou prietenia: „Mi...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Fiica cea mică a lui Brad Pitt pare să taie total legăturile cu tatăl ei. Gestul public al adolescentei de 15...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...