Ore de educaţie fizică, doar pe hârtie. Elevii români fac cel mult două ore de sport pe săptămână

Data publicării:
elevi sport - 5460730-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România opt şcolari din o sută sunt deja obezi, adică au o greutate cu 20% mai mare decât ar fi normal. Chiar şi aşa, elevii români au în orar doar două ore de sport pe săptămână.

Înainte de începerea anului şcolar, atât premierul cât şi Ministerul Tineteretului au promis că vor dubla numărul orelor de sport obligatorii. Nimeni nu a găsit banii necesari pentru angajarea mai multor profesori de educaţie fizică. Banii trebuiau să vină de la Ministerul Educaţiei.

„Legislaţia noastră prevede în acest moment un număr limitat de posturi didactice, pe pe de o parte, pe de altă parte ar fi fost cumva în detrimentul altor discipline”, explică Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Că să rezolve totuşi problema, Ministerul Educaţiei a introdus o nouă materie: muzică şi mişcare. Şi aici apare însă o problemă, pentru că spaţiul este insuficient din cauza numărului mare de copii din fiecare clasă. Iar în lipsă de spaţiu, învăţătorii sunt obligaţi să-i amăgească pe copii că ar face mişcare.

Aşa că proiectul celor patru ore de sport s-a transformat într-un alt plan bun de pus la sertar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri