Paradox românesc. Elevii de la liceul sportiv din Brașov nu au sală de sport

Data publicării:
18012013 20sport-44506

Campioni naționali la atletism, handbal, scrimă sau volei se antrenează în cinci încăperi cam de dimensiunea unei garsoniere. Profesorii au dus în fostele săli de clasă saltele pentru gimnastică sau aparate pentru antrenarea musculaturii. Şi au demontat aplicele de pereţi, ca să ne le spargă elevii în timpul antrenamentelor. Situaţia durează de doi ani, de când clădirea în care funcţiona Liceul cu program sportiv a fost retrocedat fostului proprietar. Elevii din clasele 1-8 au fost mutaţi la o altă şcoală din Braşov, unde nu au sală de sport. Primăria are de gând să construiască şapte săli de gimnastică pentru şcolile generale, dar nu anul acesta, pentru că nu are fonduri.

Aşa se pregătesc viitori campioni de la liceul cu program sportiv din Braşov. Au săli de sport improvizate, dar nu au vestiare sau grupuri sanitare proprii. Elevii sunt nemulţumiţi de condiţii, dar pasiune pentru sport îî face să se antreneze serios zi de zi.

Părinţii elevilor au făcut un memoriu pentru asigurarea unei baze sportive, însă deocamdată copiii se antrenează tot în sălile de clasă. În 2008 a fost demarat un proiect pentru construirea unui campus sportiv, însă Ministerul Educaţiei a blocat banii.

„Interesul acestor elevi din tot județul a fost prejudiciat, pentru că nu ne putem duce activitatea sportivă într-o bază sportivă corespunzătoare. Ne-am mutat și ne-au promis că o să se facă acest campus sportiv”, a spus Melanie Bălănescu, director.

Pe de altă parte, reprezentanţii autorităţilor locale spun că nu există soluţii deocamdată.

Cu toate aceste neajunsuri, copiii de la liceul sportiv au ajuns să câştige medalii naționale şi europene la scrimă, atletism sau handbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri