Patronatele din turism cer ca elevii să aibă vacanță de la 1 iunie. Ministrul refuză propunerea

Data publicării:
5356340-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Vacanţa de vară destul de scurtă afectează serios turismul pe litoralul românesc, se plâng hotelierii, în special cei din sud. Anul şcolar prelungit cu două săptămâni duce la încasări mai mici chiar şi cu 10 procente.

„Am cerut sprijin guvernului, domnului prim ministru, să încerce să se revină pe făgaşul normal al învățământului şi programa să vină înapoi la cel târziu 15 iunie. Și dacă se poate, la clasele I-IV să se dea vacanţă de la 1 iunie”, spune Lucian Iftime, patronul unui hotel.

Hotelierii spun că o astfel de măsură ar duce la dublarea numărului familiilor care aleg programul „Litoralul pentru toţi”.

Mulţi dascăli şi părinţi susţin această idee. „În Franţa, vacanţa de iarnă este împărţită în grupe de vacanţă astfel încât din noiembrie şi până în februarie există cel puţin un tip de şcoală în vacanţă. Un beneficiu economic, şi distracţia este ok, şi avantajele economice sunt în regulă”, este de părere Ion Băraru, profesor la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

În schimb, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, se opune acestei propuneri. „Vreau să cresc numărul de săptămâni din timpul anului şcolar, nu să îl reduc”, spune răspicat ministrul.

În România, vacanţa de vară a elevilor începe în 22 iunie şi se încheie pe 15 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri