Proiectul unei echipe de elevi români, pe locul doi la concursul NASA Space Settlement din SUA

Data publicării:
elevi de la colegiul victor babes
Proiectul unei echipe de elevi români, pe locul doi la concursul NASA Space Settlement din SUA. Foto: Facebook

Proiectul unei staţii spaţiale, propus de o echipă de elevi români, a obţinut locul doi la concursul NASA Space Settlement din SUA.

Proiectul „Zgriptor” a fost propus de o echipă de opt elevi de la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Colegiul Naţional „Victor Babeş”. Elevii au fost susţinuţi printr-o sponsorizare de 13.000 de euro. În competiţie au fost înscrise peste 4.500 de proiecte din 19 ţări.

O parte dintre elevi sunt şi membri ai echipei Romspace, care a lansat recent în spaţiu primul satelit românesc.

„Zgriptor” reprezintă o staţie spaţială în întregimea sa, de la structurile de bază la calculele pentru plasarea sa în orbită, nevoile locuitorilor, sistemele de reciclare a resurselor utilizate, reciclarea deşeurilor, modelul economic şi de guvernare.

Scopul final al proiectului este să folosească resursele disponibile pentru a crea o aşezare autonomă într-o orbită Aldrin-Cycler, între Pământ şi Marte. Elevii au reuşit să proiecteze o staţie spaţială care are capacitate de a găzdui 10.000 de persoane pentru o perioadă lungă de timp.

Proiectul îşi propune să stimuleze inovaţia în domeniile ingineriei spaţiale şi aerospaţiale, potrivit Agerpres.

Concursul NASA Space Settlement este o competiţie anuală pentru elevi din clasele VI-XII, sponsorizată de Centrul de Cercetare Ames al NASA şi Societatea Spaţială Naţională. Competiţia este deschisă elevilor cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din orice ţară a lumii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri