Rectorul de la „Carol Davila” vrea să aducă universitatea în Top 500 la nivel mondial

Data publicării:
medici-14

La Universitatea de Medicină „Carol Davila" din Capitală bobocii au asistat emoţionaţi la festivitatea de deschidere. Sunt cei care au trecut printr-un examen dur în această vară, din cauza concurenţei mari, iar acum s-au trezit în faţa unei noi provocări. Rectorul le-a transmis studenţilor că vrea să aducă universitatea în Top 500 la nivel modial, adică acolo unde România nu mai este prezentă de câţiva ani.

Peste 1.400 de tineri sunt, din acest an, studenţi ai Universităţii de Medicină „Carol Davila" din Capitală, după un examen dificil. A fost cea mai mare concurenţă din ultimii 5 ani. În timp ce medicii profesionişti pleacă în străinătate, iar cei care rămân îşi cer drepturile în stradă, viitorii doctori îşi pun mari speranţe că hibele din sistem vor dispărea până vor termina ei facultatea.

„V-ați ales o profesie în care mediocritatea și incompetența nu au loc. Nu există nicio scuză pentru improvizație. Dacă uneori condițiile materiale vi se vor părea nesatisfăcătoare, vă propun să nu demobilizați, ci să munciți în continuare”, le-a spus studenților Ioanel Sinescu, rectorul facultății. 

Prima zi de facultate i-a găsit destul de dezorientaţi pe cei mai mulţi dintre boboci. „Nu sunt adeptul plecatului în străinătate, îmi respect țara, dar nu știu ce îmi oferă viitorul”, a spus un student.

 „La Medicină există tentația de a lucra afară pe bani frumoși, ei au un program de studii în limba engleză, acela este suprasolicitat”, a spus Ştefan Vlaston, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare.

Dacă jumătate dintre tinerii care aleg facultăţile de medicină ar rămâne să profeseze în ţară, abia peste 20 de ani am recupera cei 10.000 de medici plecaţi în străinătate, susţin rectorii universităţilor de medicină din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri