Studenții critică Guvernul pe tema aglomerației din trenuri: Unul din cinci călători este student. Deficitul de vagoane e de 50%

Data actualizării: Data publicării:
gara de nord tren- CFR -agerpres-4.9.2015
Foto: Agerpres

Președintele Asociației naționale a studenților, Petrișor Țucă, a declarat, joi, că o cincime dintre călătorii care circulă cu CFR sunt studenți, nefiind o cauză a numărului insuficient de locuri în trenuri. Acesta a mai spus că trenurile CFR circulă cu un deficit de vagoane de 50%.

„Studenții nu circulă foarte mult. CFR Călători ne-a spus că în anul calendaristic 2018 numărul total de bilete vândute pentru studenți este 20% din numărul total. O cincime din călătorii pe CFR Călători sunt studenți. Nu cred că o cincime blochează trenurile țării. Aceeași societate ne spunea faptul că în momentul de față circulă cu un deficit de vagoane de 50%, adică materialul rualnt pe care-l pune la dispoziție CFR călătorilor este în momentul de față cu 50% mai mic decât ar trebui să fie”, a declarat, joi, președintele Asociației naționale a studenților, Petrișor Țucă, înainte de întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă care are loc la Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că se va întâlni cu reprezentanții studenților joi de la ora 13:00 pentru a vedea care sunt problemele prioritare pentru aceștia. De asemenea, ea a declarat că Guvernul vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară.

Ministrul Finanţelor a declarat joi, că vrea să condiţioneze gratuitatea studenţilor la transportul feroviar de performanţa academică. „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Răzvan Cuc a dat vina pe gratuitățile studenților pentru aglomerația din trenuri

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi.

Această problemă ar putea fi rezolvată în curând, întrucât Ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi.

De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri