Un elev din Arad a intrat într-o școală cu un pistol

Data actualizării: Data publicării:
Pistol elev Ineu 190218 (1)

Un elev din Arad a intrat, luni, cu pistolul în incinta Colegiului „Mihai Viteazu” din Ineu.

Autoritățile au fost alertate, luni dimineață, că la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Ineu o persoană a intrat având asupra sa un pistol. Când au ajuns acolo polițiștii și jandarmii, persoana în cazuă plecase.

„Din relatările elevilor aflați în incinta liceului s-a stabilit că persoana căutată este un tânăr de aproximativ 16 ani, elev la Liceul ’’Sava Brancovici’’, Ineu. Atât echipajul de Poliție, cât și cel de Jandarmi, s-au deplasat la unitatea de învățământ sus amintită, unde în urma discuțiilor avute cu directorul liceului s-a stabilit că elevul este Cristea F.D și conform planificării ar trebui să se afle la orele de practică. Luându-se legătura cu cel responsabil de îndrumarea lui în stagiul de practică, s-a dovedit că acesta absentase în data de 19.02.2018. Având aceste informații și fotografia celui căutat, echipajul de jandarmi a trecut la căutarea acestuia în încinta barurilor și restaurantele de pe raza localității”, se arată într-un comunicat al Jandarmiei.

Elevul a fost prins la scurt timp într-un restaurant, împreună cu o fată. Jandarmii l-au controlat și asupra elevului a fost găsit un pistol de tip Airsoft, replică după JERICHO B, fără încărcător.

Valeriu Macovei, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Arad, a declarat pentru Digi24 că elevul nu a scos pistolul în incinta liceului, ci un elev a fost cel care l-a văzut la brâul lui, și că tatăl acestuia este polițist.

„În legătură cu pistolul nu voia să facă nimic. A spus că l-a avut de la părinte, care i l-a lăsat în custodie. Nu voia să facă nimic rău”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Având în vedere că nu este o arma letală, legea nu impune o sancțiune asupra acestui lucru. A fost sancționat contravențional pentru pătrunderea ilegală în spații de învățământ, având în vedere că era elev la alt liceu”, a adăugat el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri