UTILITAR. Cum se poate obține o bursă Erasmus

Data publicării:
erasmus 1

Un student poate pleca în străinătate cu o bursă Erasmus doar o singură dată în viaţă, pe durata maximă a unui an universitar. Nu există taxe de şcolarizare, iar rezultatele obţinute sunt recunoscute în ţară. Selecţia pentru bursele Erasmus are loc la fiecare facultate în semestrul al II-lea al anului universitar, de regulă în lunile martie-aprilie.

Există o serie de criterii generale pe care trebuie să le îndepliniţi pentru a obţine o bursă Erasmus. În primul rând trebuie să fiţi student, masterand sau doctorand. Apoi, să nu mai fi beneficiat de această bursă. În plus, nu veţi fi admis dacă nu aţi terminat măcar primul an de facultate sau dacă aveţi restanţe. La selecţie se ţine cont şi de medie. Nu în ultimul rând, trebuie să demonstraţi că aveţi surse suplimentare de finanţare pe durata deplasării, pentru că bursa lunară pe care o veţi primi nu acoperă integral cheltuielile.

Dosarul de candidatură trebuie să conţină următoarele documente: o cerere către decan, curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie în care să explicaţi de ce vreţi să studiaţi la o anumită universitate din afară. Trebuie să adăugaţi şi un certificat de competenţă lingvistică pentru a demonstra că ştiţi limba ţării în care mergeţi şi o declaraţie pe proprie răspundere că aveţi resurse financiare suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri