UTILITAR. Procedura pentru a vă înscrie la master în străinătate

Data publicării:
targ joburi studenti mediafax

Veţi avea nevoie de o copie tradusă şi legalizată a diplomei de licenţă. Trebuie să ştiţi că, mai ales la Universităţile din Statele Unite, vi se cer actele originale chiar din momentul în care aplicaţi la master. Dacă încă nu v-aţi dat licenţa şi vreţi să aplicaţi la un master, trebuie să obţineţi o adeverinţă de la secretariat în care să se specifice faptul că urmează să susţineţi examenul de licenţă. Veţi avea nevoie şi de foaia matricolă, la rândul ei tradusă şi legalizată.

Trebuie să ştiţi că punctul cheie al aplicaţiei la un master este scrisoarea de intenţie. E bine să punctaţi de ce v-aţi ales programul respectiv, cum se leagă programul de educaţia voastră anterioară şi de experienţa profesională. Puteţi să menţionaţi în scrisoare şi ce anume vă atrage să studiaţi domeniul ales.

Formularul de aplicaţie conţine datele personale, diplomele obţinute şi experienţa profesională. Un sfat: nu treceţi niciun job care nu are legatură cu programul la care aplicaţi, încearcaţi să selectaţi numai ceea ce este relevant.

Esenţiale sunt şi scrisorile de recomandare. Acestea sunt redactate de un profesor, în general pe un formular special, şi sunt trimise direct la universitate. În general, o scrisoare de recomandare trebuie să puncteze în ce context aţi interacţionat cu profesorul, la un curs sau la un seminar, daca v-a coordonat lucrarea de licenţă sau vreun proiect special, dar şi care a fost activitatea voastră în timpul cursului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri