Sari la conținut

Vacanţă până în 1 octombrie pentru o mie de elevi

Până anul trecut, elevii din Podu Turcului învăţau înghesuiți în camere cu o singură fereastră, într-un fost internat construit în 1940. Mulți dintre ei veneau de la zeci de kilometri ca să facă orele în clădirea dărăpănată.

Mirela Balan, director la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță”, Podu Turcului: „Fac o navetă cam de 15 km, de unde îi lăsa microbuzul mai aveau un km, doi până acasă și atunci iarna la ora 8.00 era destul de complicat”.

În 2007, în comună au început lucrările la un campus şcolar care include şi un bloc de garsoniere pentru profesori, dar finanţarea guvernamentală s-a oprit un an mai târziu.

Gelu Cioravă, primar al localităţii Podu Turcului, jud. Bacău: „Am mutat proiectul pe fonduri europene, ne-am chinuit o întreagă echipă un an de zile, în februarie am semnat contractul de finanțare și în decursul de 7,8 luni de zile, am reușit să aducem lucrarea la stadiul la care se vede, deci lucrări în proporție de 80% terminate”.

Termenul limită pentru finalizarea întregii investiții este 15 noiembrie. Orele vor începe pe 1 octombrie, în cele două corpuri de clădire care au fost terminate.

Pe aceeași temă