World Vision România: 2 din 10 copii din mediul rural spun că violența este prezentă „mult” sau „foarte mult” în școală

Data actualizării: Data publicării:
elevi copii culoar hol scoala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doi din zece copii spun că violenţa este prezentă mult sau foarte mult în şcoala lor, potrivit ultimului raport „Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat de fundaţia World Vision România.

Datele organizaţiei mai arată că 80% dintre tinerii din mediul rural vor să meargă la facultate, dar unul din trei se teme că nu are bani. Din această cauză, 70% dintre tineri plănuiesc să lucreze în timp ce vor fi studenţi, conform Agerpres.

World Vision România a desfăşurat mai multe activităţi de educaţie non-formală pentru 50 de fete de liceu din 11 comunităţi dezavantajate din judeţul Ialomiţa.

Printre acestea se află: cinci sesiuni de informare privind combaterea şi prevenirea violenţei; două sesiuni de informare cu tematica „nutriţie şi sănătate”; două sesiuni despre ce înseamnă un comportament nonviolent şi etic; o sesiune antreprenoriat şi una despre educaţie financiară susţinută de reprezentanţi ai unei bănci; patru sesiuni de dezvoltare personală şi consiliere vocaţională; o vizită la o fabrică.

Toate elevele au beneficiat de sprijin financiar pentru acoperirea unor nevoi punctuale, în timp ce 85% şi-au dezvoltat competenţe de comunicare şi relaţionare. Totodată, peste 30% dintre bursiere au beneficiat de meditaţii pentru examenul de bacalaureat şi sesiuni de consiliere vocaţională.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri