Elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, medalie cu argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară din Rusia

Data publicării:
razvan mihai ursu

Un elev de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Mihai Răzvan Ursu, a câştigat medalia de argint la fizică şi premiul pentru cea mai bună lucrare experimentală la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară ”Tuymaada” din Rusia. Tânărul spune că acest concurs a fost greu, accentul fiind pus pe creativitatea în modul de rezolvare a problemelor şi pe modul în care elevii ştiu să aplice conceptele învăţate la clasă, relatează News.ro.

Mihai Răzvan Ursu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, susţinută la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, că a fost pentru prima oară când a participat la acest concurs, precizând că această competiţie a fost solicitantă.

“A fost o experienţă foarte interesantă pentru mine. Un concurs greu, solicitant, mai ales datorită faptului că problemele erau în special de idee, adică accentuau creativitatea pe partea de rezolvare de probleme şi modul în care noi ştim să aplicăm concepte pe care le învăţăm la clasă într-o metodă puţin diferită, de cea obişnuită din cadrul problemelor de fizică”, a spus Mihai Răzvan Ursu.

El consideră că subiectele de la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară ”Tuymaada” au fost mai grele, nu neapărat mai complexe comparativ cu alte concursuri internaţionale la care a participat.

“Au fost mai grele subiectele, nu neapărat mai complexe, de idee foarte mult. La Olimpiada Internaţională, spre exemplu, subiectele implică concepte de fizică mult mai avansate doar că ele sunt parţial prezentate în introducerea problemei şi apoi elevul porneşte de la ele şi construieşte modele, raţionamente pe baza lor pentru a rezolva cerinţele care i se propun”, a spus elevul constănţean.

Mihai Răzvan Ursu va intrat în clasa a XII-a şi se gândeşte deja ce va face după terminarea liceului. El spune că îşi doreşte să studieze ingineria aerospaţială, urmând să facă acest lucru în străinătate, dar că nu a ales încă ţara.

Elevul de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” a mai afirmat că este pasionat de fizică încă din clasa a V-a.

“Fizica este o pasiune pe care am descoperit-o încă din clasa a V-a, când am realizat primul proiect NASA sub îndrumarea domnului profesor Ion Băraru şi această pasiune de-a lungul anilor am dezvoltat-o, am găsit lucruri din ce în ce mai interesante în domeniul acesta al fizicii care m-au captivat”, a afirmat Mihai Răzvan Ursu.

El a mai spus că cei mai puternici adversari la această competiţie au fost din Kazahstan şi Rusia.

Profesorul Ion Băraru a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că rezultatul obţinut de elevul său este o încununare a participării lui Mihai Răzvan Ursu la concursurile de fizică.

“Consider că rezultatul lui Răzvan, medalia de argint şi premiul pentru cea mai bună lucrare experiementală, în special, acesta cred că face mai mult decât numai medalia, este o încununare a participării lui Răzvan la fizică. El a fost întotdeauna în primii 10 elevi la fizică, la vârsta lui, din România”, a explicat profesorul Ion Băraru.

El a precizat că la această competiţie au participat 24 de echipe din mai multe ţări.

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară ”Tuymaada” a avut loc în perioada 15- 22 iulie, în Yakuţia, în Rusia, aceasta desfăşurându-se la patru discipline: matematică, fizică, chimie şi informatică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri