Sari la conținut

Eleva care a depus plângerea împotriva profesorului de religie: „În pauză am văzut filmarea și am rămas șocată: Wow, ce face?”

Eleva care a depus plângere la poliție împotriva preotului din Copșa Mică, pe care îl acuză că se masturba la ore, în fața elevilor, spune că ora de religie a decurs în mod normal, până când colegii au observat gestul scandalos al profesorului.

”Am intrat la oră, am spus ”Bună ziua!”, a făcut prezența, ne-a spus că încheie mediile, că după aceea intrăm în practică… apoi ne-a încheiat mediile și ne-a spus situația. Noi am cerut voie să mâncăm și ne-a spus că da. O colegă a spus că tot se mișcă, că ridică pantalonii și… ca și cum… a sesizat colega de bancă ce face și i-am spus să scoată telefonul și să filmeze”, le-a povestit eleva, potrivit Turnul Sfatului.

„În pauză am văzut filmarea și am rămas șocată: Wow, ce face? Nu m-am gândit la așa ceva”, a adăugat aceasta.

”La clasă era un profesor foarte bun, este un profesor de treabă, înțelegător, ne-a ajutat când am avut nevoie. Nu era un profesor rău, sever, sau așa… Era un profesor la locul lui, dar… sincer… mi-am schimbat părerea față de el”, a mai declarat eleva.

"Copila a avut ore cu domnul profesor. Ea a fost la ore, nu a fost atentă la ce s-a întâmplat. O colegă a filmat și când au ieșit în pauză, a trimis la câteva colege filmarea. Eu i-am controlat telefonul și am văzut filmarea. Sunt pregatită să depun o plângere. Am fost sunată de doamna dirigintă și a zis să lăsăm așa și să nu spunem nimic”, a declarat mama elevei, la Antena 3.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru Agerpres, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În urma scandalului, profesorul și-a dat demisia, după ce Ministrul Educației, Liviu Pop, a cerut public ca acesta să renunțe la funcție. De altfel, preotul nu a dorit să vorbească scandalul în care este implicat: „Nu doresc să comentez”, le-ar fi spus el reporterilor.