Video „Este un trend, se duc la școală și consumă toți.” Un băiat de 17 ani a murit după ce a băut prea multe energizante

Data actualizării: Data publicării:
bauturi energizante
Foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Un adolescent de 17 ani, din Iași, a murit după ce a consumat prea multe băuturi energizante. Băiatul se afla într-o școală de vară, unde a suferit un infarct. În ciuda eforturilor medicilor, tânărul nu a mai putut fi salvat și a murit sub ochii îngroziți ai colegilor. Mama copilului susține că este un fenomen destul de întâlnit în rândul adolescenților, aproape imposibil de controlat. Poliția din Iași a deschis un dosar în acest caz.

„Mi-au spus că Ianis nu a vrut să mănânce în ultimele zile, era foarte bucuros, fericit, nu a avut nevoie de mâncare. Nu voia, i s-a dat și nu voia. Mi s-a spus, în schimb, că a fumat foarte mult și consuma câte 3, 4 energizante pe zi. Atât mi s-a spus mie, dar eu nu știu ce anume, câte a putut să consume copilul ăsta.

Este un trend, se duc la școală și consumă toți o dată, deci se iau unul după altul, este pur și simplu un trend. Eu nu am știut că consumă, în schimb mi s-a spus că a fost văzut cu energizantul, bunica l-a văzut cu energizantul. Știu că toți copiii consumă și aș vrea să nu mai sufere nimeni”, a declarat mama adolescentului Ionela Tanasă, pentru Digi24.

Tânărul era cazat într-un cămin al universităţii ieşene şi s-a trezit în cursul nopţii de miercuri spre joi, spunându-le colegilor că nu mai poate să respire. Ulterior, tânărul a intrat în stop cardio-respirator. Unul dintre colegi a început să îl resusciteze, manevrele fiind continuate de membrii echipajului SMURD sosit la faţa locului. Tânărul nu a mai putut fi salvat.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A ajuns acolo echipajul ATI-SMURD. A fost găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student. S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră nu s-a obţinut reîntoarcerea circulaţiei spontane. S-a declarat decesul, a fost anunţată Poliţia şi cazul va fi evaluat de către Institutul de Medicină Legală”, a declarat joi medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit News.ro. 

Medicii susţin că tânărul consumase mai multe doze de băuturi energizante şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări.
Medicul Diana Cimpoeşu afirmă că acest tip de băuturi, dacă sunt consumate în mod excesiv şi în combinaţie cu medicamente, alcool sau tutun, pot genera ischemie miocardică sau ischemie cerebrală, care în cele din urmă pot provoca stop cardiac.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...